Λίστα Επικοινωνίας

Συμπληρώστε το email σας ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητές μας.


Ανακοινώσεις
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14-07-2020

  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης για την απόφαση αλλαγής του καθεστώτος και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 • Καλό καλοκαίρι από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.
 • Kοινή εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης για την επέτειο των είκοσι χρόνων από την αναγνώριση της 19ης Μαϊου ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Βουλή των Ελλήνων
 • Εκδηλώσεις μνήμης Δευτέρα 19 Μαίου 2014
 • Εκδήλωση για την επέτειο των είκοσι χρόνων από την αναγνώριση της 19ης Μαϊου ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Βουλή των Ελλήνων.
 • 46η εορτή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
 • 1ο κυνήγι θησαυρού
 • Παρουσίαση βιβλίου κ. Πελαγίδη

Ανακοινώσεις

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2020

Για την επέτειο μνήμης και την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στον Λεωνίδα Ιασονίδη,

 η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:


Λεωνίδας Ιασονίδης

Στις 29 Ιουλίου του 1959, σαν σήμερα, πριν από 61 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Ιασονίδης, εμβληματική πολιτική προσωπικότητα που αφιέρωσε τη ζωή και την πολιτική του δράση στην υπηρεσία των Ποντίων προσφύγων και, γενικότερα, των αναξιοπαθούντων και αδύναμων πολιτών και των τμημάτων του πληθυσμού που χρειάζονταν την υποστήριξη του Ελληνικού κράτους.

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, με καταγωγή από την Πουλαντζάκη (γεννήθηκε το 1884) της Τραπεζούντας, φοίτησε στο «ημιγυμνάσιο» της Κερασούντας και, στη συνέχεια, στο περίφημο «Φροντιστήριο Τραπεζούντο», από όπου αποφοίτησε (1902) με «άριστα». Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Παρίσι (1915), αποκτώντας τον τίτλο του διδάκτορα της Νομικής Σχολής. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, τελειόφοιτος του Φροντιστηρίου Τραπεζούντος. 

Με τη φλογερή ιδιοσυγκρασία του, παράλληλα με την ευρύτατη μόρφωσή του, ο Λεωνίδας Ιασονίδης, από τη νεαρή του ηλικία, έγινε πρωταγωνιστής σε όλες τις φάσεις που εξελίχθηκαν οι διωγμοί και οι τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και οδήγησαν μεγάλο μέρος σε αφανισμό και το υπόλοιπο στην οδυνηρή προσφυγιά.

Μεταξύ των πρώτων, στρατεύτηκε στην πολιτική κίνηση για τη δημιουργία ανεξάρτητης Δημοκρατίας στον Πόντο και, γι’ αυτή του τη δράση, καταδικάστηκε ερήμην από το στρατοδικείο της Αμάσειας (1921), μαζί με άλλους προκρίτους, από την πνευματική και οικονομική ηγεσία των Ποντίων. Διαπρύσιος κήρυκας και απόστολος των εθνικών σκοπών, οραματιστής, ακάματος αγωνιστής, με την ανυπέρβλητη ρητορική του δεινότητα, περιήλθε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, στον Καύκασο, τον Αντικαύκασο και την Κριμαία, όπως και της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, το Ιάσιο, την Κωστάντζα και, όπου αλλού υπήρχαν ελληνικές παροικίες, επιδιώκοντας να συνεγείρει το φρόνημα των Ελλήνων, να τους διαφωτίσει και να τους εμψυχώσει με τους φλογερούς πατριωτικούς του λόγους. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, με εργατική περιβολή, από περιοδεία του για εθνικά θέματα,

σε Ελληνικές παροικίες της Νότιας Ρωσίας και του Καυκάσου. 

Με την έλευσή του στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), συνέχισε την πολιτική του δράση, με στόχο πάντοτε την υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσφύγων και την επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετώπισαν στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στην Ελλάδα. Τη σημαία αυτή, ο Λεωνίδας Ιασονίδης δεν την υπέστειλε ποτέ και την είχε στο επίκεντρο της πολιτικής του σταδιοδρομίας, στη διάρκεια της οποίας διετέλεσε βουλευτής (εκλεγμένος 6 φορές), γερουσιαστής, Γενικός Επιθεωρητής Προσφύγων Μακεδονίας και Θράκης, υπουργός (δύο φορές, Προνοίας και Βορείου Ελλάδος), με πρωθυπουργούς τους Ελευθέριο Βενιζέλο και Σοφοκλή Βενιζέλο. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, βουλευτής, το 1925, με στολή ένοπλου Πόντιου Ακρίτα. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, υπουργός, με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, υπουργός, φορώντας το δίκωχο που του χάρισε ο Ελ. Βενιζέλος. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, υπουργός Βορείου Ελλάδος, με τον πρωθυπουργό Σοφοκλή Βενιζέλο

και άλλους υπουργούς (1950, δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου). 

Για τα δημοκρατικά του φρονήματα, οδηγήθηκε (το 1935) στις φυλακές Ωρωπού και παρέμεινε φυλακισμένος επί 4 χρόνια. Μετά την αποφυλάκισή του, κατέφυγε στην Αγγλία όπου, παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΛΑΣ», η φιλομάθειά του τον οδήγησε στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Οξφόρδης για τη συμπλήρωση των νομικών του σπουδών.

Παροιμιώδης έμεινε ο περίσεμνος και λιτός βίος του Λεωνίδα Ιασονίδη, η ταπεινοφροσύνη του και η αγάπη και φροντίδα του για τους στερημένους και αδύναμους πολίτες, ιδιαίτερα τους προσφυγικής καταγωγής. Υπόδειγμα ενάρετου πολιτικού, υψηλόφρονα και ασυμβίβαστου, κέρδισε το σεβασμό πολιτικών φίλων και αντιπάλων, οι οποίοι αναγνώριζαν το λαμπρό ήθος, την άκαμπτη εντιμότητα, την πολιτική συνέπεια, την ασύγκριτη κοινοβουλευτική παρουσία, την ανιδιοτέλεια, την ευαισθησία και τον πηγαίο συναισθηματισμό, την αποστροφή προς κάθετι επιδεικτικό, την πίστη σε αρχές και αξίες και τη βαθιά μόρφωση του πολιτικού ανδρός.

Ο προσφυγικός Ελληνισμός οφείλει πάρα πολλά στον Λεωνίδα Ιασονίδη. Το ίδιο και ο οργανωμένος ποντιακός χώρος, αφού υπήρξε παντοιοτρόπως υποστηρικτής του. Μεταξύ των ποντιακών σωματείων και οργανώσεων, και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης οφείλει ευγνωμοσύνη στον Λεωνίδα Ιασονίδη, γιατί μέχρι το τέλος του βίου του υπήρξε θερμός αρωγός στο έργο της.

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης (2/5/1933 η ιδρυτική γενική συνέλευση), παρακολούθησε έκτοτε και μέχρι το τέλος του βίου του τις δράσεις της, εκφώνησε συγκλονιστικές ομιλίες - διαλέξεις από το βήμα της και εξεδήλωσε έμπρακτα τη συμπαράστασή του, όποτε του ζητήθηκε. Κορυφαία ενέργεια συμπαράστασης και, συγχρόνως, αναγνώρισης του κύρους της Ευξείνου Λέσχης, αποτελεί η παραχώρηση - δωρεά του ανεκτίμητης ιστορικής αξίας «Αρχείου» της «Εθνοσυνελεύσεως», του Βατούμ της Ρωσίας, και του «Εθνικού Συμβουλίου των Ποντίων» (πρακτικά συνεδριάσεων, αλληλογραφία, έγγραφα κ.α.), που ο ίδιος διέσωσε και κατείχε, καθώς και η δωρεά της πλούσιας ατομικής του βιβλιοθήκης (για τις δωρεές αυτές γίνεται αναφορά στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης, αριθ. 39, της 7ης Δεκεμβρίου 1934).

Απόσπασμα πρακτικού αρ. 39, συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης,

της 7ης Δεκεμβρίου 1934 


Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, υπουργός, με νέους του Τμήματος Νεολαίας της Ευξείνου Λέσχης

( 1951, εκδρομή στο Ωραιόκαστρο). 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, ανάμεσα σε μικρά παιδιά.Ο Λεωνίδας Ιασονίδης εκφωνεί ομιλία «Περί γλώσσης εις τον Πόντον» από το βήμα της

Ευξείνου Λέσχης. 

Ο Λεωνίδας Ιασονίδης, μετά από μακρά περίοδο ασθένειας, άφησε την τελευταία του πνοή, στην Αθήνα, στις 29 Ιουλίου 1959. Με το θάνατό του, κατέλιπε για τις επόμενες γενιές, ένα μοναδικό παράδειγμα πολιτικού, αφοσιωμένου με ασίγαστο πάθος στην υπηρεσία του λαού και, ιδιαίτερα, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και, γενικά, των χαμηλών «στρωμάτων» του.

Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ομιλίες του Λεωνίδα Ιασονίδη :

- « Θα αποθάνω νοσταλγός, θα αποθάνω πρόσφυξ, θα αποθάνω Πόντιος».

- « Αξιωθείς να γεννηθώ Έλλην, ευλογώ τον Θεόν ότι είμαι Πόντιος».

- « Η ψυχή μου τρέχει και θα τρέχη πάντοτε εις τους Αγίους Τόπους του Πόντου μας».

- « Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ εάν επιλαθώμεθά σου, ώ πάτριος Ποντία Γη ».

- « Ποντία Γη, Συ τας παραδόσεις τας εθνικάς ετήρησας, την πίστιν του Χριστού εκράτυνας και υπέρ αμφοτέρων τούτων σταυρώ σεαυτόν ανύψωσας και μάρτυς εγένου και εις το εθνικόν πάνθεον κατεσκήνωσας».

- « Οι Πόντιοι εζήτησαν άρτον και έλαβον πέτραν, εζήτησαν ιχθύν και έλαβον όφιν, εζήτησαν την ζωήν και έλαβον τον θάνατον, εζήτησαν την ελευθερίαν και έλαβον την δουλείαν, αρχάγγελον εζήτησαν και δαίμων τους εστάλη…».

- « Κορυφάς Ολύμπου αθάνατοι ευωχούνται, παρά πόδας δε αυτών πρόσφυγες λιμώ απόλλυνται».

- « Τα Πιέρια και τας υπωρείας του Ολύμπου δεν τας φρουρεί και δεν τας καλλιεργεί ο πολιτευτής, αλλά ο χωρικός».

- « Οι γεωργοί αποτελούν την σπονδυλικήν στήλην της Ελλάδος και όσοι υπηρετούν τους γεωργούς, υπηρετούν αυτήν την πατρίδα».

 

*** Όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, η Εύξεινος Λέσχη θα προγραμματίσει ειδική εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Πόντιου πολιτικού και, με ευγνώμονες ευχαριστίες, να αναγνωρίσει τη μέγιστη προσφορά του προς το Σωματείο μας.

θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2020

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΣΑΡΙΔΗΣ     ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης για την απόφαση αλλαγής του καθεστώτος και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


« Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με απόλυτη βεβαιότητα ότι διερμηνεύει τα αισθήματα και όλων των μελών του Σωματείου, εκφράζει την αγανάκτηση και αποδοκιμασία του για την προκλητικά ανιστόρητη και βάρβαρη απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. Η απόφαση αυτή, καθώς και οι παρεπόμενες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας, συνιστούν βαρύτατη προσβολή όχι μόνο ενός οικουμενικού συμβόλου του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και ενός εμβληματικού μνημείου, προστατευμένου από διεθνείς οργανισμούς για την ιστορική του ταυτότητα. Κατά τούτο, η μετατροπή αυτού του υπέρτατου μνημείου της παγκόσμιας κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί, αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τον Χριστιανισμό και την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα και τον πολιτισμένο κόσμο.

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις της, με όλων των άλλων Σωματείων, ποντιακών και μη, που ζητούν από την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάσει  την τουρκική προκλητικότητα, όχι μόνο με ανώδυνη ρητορεία, αλλά επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις, ώστε να αποτραπεί αυτή η βάναυση προσβολή του ιστορικού μνημείου με τον πανανθρώπινο χαρακτήρα και να διασωθεί «εις τους αιώνας» η σημειολογία και ο συμβολισμός του ως κιβωτού του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού ».

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14-07-2020

 

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΣΑΡΙΔΗΣ 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ

Προς τα μέλη και τους φίλους

της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (25-04-2020)


Αγαπητά μας μέλη,

Φίλες και Φίλοι,

 

Xριστός Ανέστη!

Ευχόμαστε, καταρχάς, να είστε όλοι καλά στην υγεία σας. Προσδοκούμε να επανέλθει γρήγορα η «κανονικότητα» στη ζωή του καθένα μας και, μαζί, να επανέλθουμε όσο γίνεται πιό γρήγορα και στην κανονική λειτουργία του Σωματείου μας.

Για τον μήνα Μάιο είχαμε σχεδιάσει κάποιες εκδηλώσεις, σχετικές με τη θλιβερή  «επέτειο μνήμης» της γενοκτονίας των προγόνων μας, στον Πόντο. Δυστυχώς, τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που εξακολουθούν να ισχύουν, δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίησή τους.

Επίσης, για τις αρχές του μήνα, είχαμε προγραμματίσει και μιά εκδήλωση για τα «γενέθλια» της Ευξείνου Λέσχης, αφού η 2α Μαΐου 1933 είναι η γενέθλιος ημέρα του ιστορικού Σωματείου μας. Στην εκδήλωση αυτή θα αναφερόμασταν στις πρόδρομες ενέργειες και στους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της ίδρυσής του, με εκτεταμένη αναφορά στο ιστορικό της ίδρυσης και στα πρώτα βήματα της Ευξείνου Λέσχης, όπως τεκμηριώνονται από το επίσημο αρχειακό υλικό (πρακτικά κλπ.). Επειδή, όμως, η τρέχουσα συγκυρία δεν επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση, θελήσαμε, με την παρούσα ανακοίνωση, να σας θυμίσουμε τα παρακάτω :

1) Στις 2 Μαΐου 1933 πραγματοποιείται η ιδρυτική γενική συνέλευση. Είχαν προηγηθεί, στις 19 Μαρτίου και στις 30 Απριλίου, δύο ευρείες συναντήσεις, με πρωτοβουλία εξεχόντων Ποντίων της πόλης μας, όπου ωρίμασε η ιδέα ίδρυσης «κοινωνικής και μορφωτικής λέσχης Ποντίων» στη Θεσσαλονίκη. Η γενική συνέλευση της 2ας Μαίου ορίζει προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους (με αλφαβητική σειρά) Βαφειάδη Ιορδάνη, Γραμματικόπουλο Βασίλειο, Γραμματικόπουλο Ιωάννη, Ηλιόπουλο Χαράλαμπο, Μουζενίδη Ιωάννη, Πισσαλίδη Ελευθέριο, Τερζόπουλο Αντώνιο, Τζαλιγόπουλο Παναγιώτη, Τζινιβίζη Απόστολο, Τηγανά Αβραάμ, Χαρατζίδη Βασίλειο και Χαριτάντη Ανέστη.

2) Στις 4 Μαΐου 1933 συνεδριάζει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγει, με μυστική ψηφοφορία, τους Παν. Τζαλιγόπουλο, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο (Πρόεδρο), Βασ. Γραμματικόπουλο, Αναπληρωτή Δ/ντα Σύμβουλο (Αντιπρόεδρο), Αντ. Τερζόπουλο, Γενικό Γραμματέα και Ελ. Πισσαλίδη, Ταμία.*

3) Στις 8 Μαΐου 1933 υποβάλλεται πρός έγκριση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το σχέδιο καταστατικού, υπογραφόμενο από τα παρακάτω ιδρυτικά μέλη (με τη σειρά που καταγράφηκαν στο υποβληθέν κείμενο του καταστατικού) : Ιωακείμ Βαφειάδης, Βασίλειος Γραμματικόπουλος, Χαράλαμπος Ηλιόπουλος, Ιωάννης Γραμματικόπουλος, Ελευθέριος Πισσαλίδης, Ανέστης Χαριτάντης, Θωμάς Παπαμιχαήλ, Παναγιώτης Τζαλιγόπουλος, Αντώνιος Τερζόπουλος, Βασίλειος Χαρατζίδης, Απόστολος Τζινιβίζης, Ιωάννης Μουζενίδης, Αβραάμ Τηγανάς, Ιορδάνης Βαφειάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ορφεύς Κογκαλίδης, Βασίλειος Χαριτάντης, Φίλιππος Παππάς και Ισαάκ Χατζησάββας.

4) Στις 12 Μαΐου 1933 εγκρίνεται από το Πρωτοδικείο και από την Τετάρτη Οικονομική Εφορία Θεσσαλονίκης το καταστατικό «της εν Θεσσαλονίκη εδρευούσης κοινωνικής και μορφωτικής Λέσχης Ποντίων υπό την επωνυμίαν ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ».

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 9, 16, 19, 23 και 27 Μαΐου, για τις πρώτες ενέργειες (έκτακτες συνδρομές, εγγραφή νέων μελών, ενοικίαση κυλικείου, οργάνωση γραμματείας, εξοπλισμός αίθουσας εκδηλώσεων), για την οργάνωση της πρώτης «απογευματινής χορευτικής εκδηλώσεως» και για την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης προς εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέλη του επίσημου πλέον Σωματείου.

5) Στις 28 Μαΐου 1933 πραγματοποιείται η εκλογική γενική συνέλευση, κατά την οποία εξελέγησαν οι Θ. Θεοφύλακτος, Π. Τζαλιγόπουλος, Ι. Βαφειάδης, Ι. Μουζενίδης, Α. Τηγανάς, Ελ. Πισσαλίδης, Β. Γραμματικόπουλος, Α. Τερζόπουλος, Ο. Κογκαλίδης, Ηρ. Μοσκώφ, Ισ. Χατζησάββας και Αν. Χαριτάντης.

6) Στις 29 Μαΐου 1933 συνεδριάζει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και, με μυστική ψηφοφορία, εκλέγει, Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Παναγιώτη Τζαλιγόπουλο, Αναπλ. Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ισαάκ Χατζησάββα, Γενικό Γραμματέα τον Αντώνιο Τερζόπουλο και Ταμία τον Ηρακλή Μοσκώφ.*

Μήνας Μάιος του 1933, η «Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης» γεννιέται και κάνει τα πρώτα της βήματα...

Αγαπητά μας μέλη,

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Σας θυμίσαμε τα παραπάνω «ψήγματα ιστορίας» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, όπως τα ανακαλύψαμε από τη μελέτη των βιβλίων πρακτικών. Θα συνεχίσουμε τη συστηματική μελέτη των επίσημων αρχείων του Σωματείου μας, σχεδιάζοντας σχετικές εκδηλώσεις, με καταληκτική την «εβδομάδα επίσημου εορτασμού των 90 χρόνων ζωής της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης», την άνοιξη του 2023.

Σας ευχόμαστε «υίαν κ’ ευλοΐαν».

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΥΣΑΡΙΔΗΣ                            ΑΝΑΤΟΛΗ  ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ

 

*Επισυνάπτονται:

α.. Φωτοτυπημένο αντίγραφο του πρακτικού αριθ.1 από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  

    (4 Μαΐου 1933)

β. Φωτοτυπημένο αντίγραφο από την τελευταία σελίδα του ιδρυτικού καταστατικού, όπου εμφανίζονται τα

    ιδρυτικά μέλη της Ευξείνου Λέσχης.   

Φωτοτυπημένο αντίγραφο του πρακτικού αριθ.1 από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  (4 Μαΐου 1933)

Φωτοτυπημένο αντίγραφο από την τελευταία σελίδα του ιδρυτικού καταστατικού, όπου εμφανίζονται τα ιδρυτικά μέλη της Ευξείνου Λέσχης.Εκδρομικό
Οι εκδρομές έχουν χαρακτήρα προσκυνήματος στον Πόντο, όπου η Εύξεινος Λέσχη οργανώνει τακτικά εκδρομές....
Βρείτε μας στο χάρτη
Διεύθυνση
Λεωφόρος Νίκης 13
546 23 ,Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 277.315, 2310 277.315 και 2310 241.753, 2310 241.753
Fax: 2310 279.173
E-mail: info@efxinos.gr